Voeding als medicijn & levensstijl

Voeding als medicijn & als een gezonde levensstijl

Je bent wat je eet maar ook wat je (groot)moeder at. Alle voedingstoffen die je eet, maken je wie je bent. Het gezegde kun je dus heel letterlijk nemen. Goede natuurlijke voeding vormt de bouwstenen voor een gezond, sterk en vitaal lichaam. We hebben natuurlijke gezonde voedingsstoffen nodig om alle processen in het lichaam goed te laten verlopen. De cellen, weefsels en organen gezond te houden of te herstellen.

In onze huidige land- en tuinbouw en voedingsmiddelen industrie draait het om kwantiteit en verkoop. De kwaliteit in de vorm van vitaminen en mineralen neemt af. Door aanpassing van het voedingspatroon en kooktechnieken kan de maaltijd volwaardig worden. Praktijk De Groenling kan je daarbij adviezen geven aangepast aan jouw conditie, constitutie en leefomstandigheden.

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat veel gezondheids-klachten hun oorsprong vinden in voeding die niet volwaardig genoeg is. Het ontbreekt dan aan essentiële voedingsstoffen. Daarnaast kan bij ziekte de behoefte aan bepaalde voedingsstoffen (tijdelijk) groter zijn. Door de juiste voedingsstoffen kunnen veel klachten verholpen of verminderd worden. Soms zullen bepaalde voedingsstoffen juist verminderd moeten worden, zoals bij een allergie of intolerantie.

Een dergelijke behandeling en omschakeling naar een evenwichtig voedingspatroon kan een zeer sterke uitwerking hebben. En hoewel het misschien niet altijd gemakkelijk is om het nieuwe voedingspatroon te volgen, zal het tot blijvende resultaten leiden.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op via 06 - 25 524 787 of afspraak@praktijkdegroenling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *