Oligotherapie

Oligo therapie biedt een verrassend veelzijdige therapeutische ondersteuning en functioneert als 'opener' naar een gezonder organisme.

Wat is oligo therapie?
‘Oligo’ komt uit het Grieks en betekent ‘weinig/klein’. ‘Oligotherapie’ betekent dan ook ‘therapie van de kleine hoeveelheden’. De oligotherapie omvat de behandeling met mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen reguleren enzymen (=katalysatoren) die op hun beurt bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam reguleren. Via het mondslijmvlies worden deze mineralen direct in het lichaam opgenomen. Zo wordt de lange weg via de darmen vermeden en kunnen verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen worden geleid. De stofwisselingsprocessen krijgen daardoor weer hun natuurlijke verloop waardoor de patiënt zich beter gaat voelen.

De moderne oligo therapie
De moderne oligotherapie heeft als doel: de verhoging van de opnamesnelheid en de efficiëntie van de werkzaamheid van sporenelementen in het lichaam. De hieruit ontstane combinatie van geselecteerde sporenelementencombinaties met geschikte plantensappen maakt een snelle en doelgerichte therapie mogelijk. De toepassing van de negen OligoPlant-combinaties maakt een snelle regulatie op celniveau mogelijk.

Wanneer kan oligo therapie ingezet worden?
Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen is onder andere werkzaam bij:

  1. Allergieën
  2. Reumatische- en gewrichtsklachten
  3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
  4. Recidieven in het algemeen
  5. Reinigingskuren
  6. Celstofwisselingsproblemen

De producten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. De oligotherapie kan gecombineerd worden met zowel de reguliere als de complementaire en alternatieve geneeskunde. Is bijvoorbeeld de inname van een antibioticum noodzakelijk of moet men vanwege kanker een chemokuur ondergaan, dan zal de Oligotherapie de werkzaamheid van de ingenomen medicijnen verhogen en mogelijke bij- en wisselwerkingen minimaliseren.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op via 06 - 25 524 787 of afspraak@praktijkdegroenling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *