Darmgezondheid

Veel (langdurige) klachten en ziektes zijn gerelateerd aan een niet optimale darmwerking. Dat kan variëren van hoofdpijn tot eczeem, van longklachten tot diarree en nog veel meer.

Je verteert je gezond is een bekende uitspraak maar eigenlijk is het wat je darmen opnemen die je gezondheid bepalen. Want je kan nog zo gezond eten maar als het niet goed verteert of opgenomen wordt op celniveau dan blijf je problemen houden.

Bij klachten is het dus belangrijk dat we weten hoe jouw darmgezondheid eruit ziet. Hoe is de samenstelling van jouw microbioom met de goede en minder goede bacteriën? Of misschien heb je wel last van schimmels, gisten of een parasiet in je darm die jouw vertering beïnvloeden? Dat zou zo maar kunnen zonder dat je dat merkt.

Meten is weten!
Een ontlastingsonderzoek is dus belangrijk.  Klik hier voor meer informatie over zo'n test die je gewoon zelf thuis kunt doen.

Intake gesprek
We starten echter altijd eerst met een uitgebreide anamnese en intakegesprek zodat we alles goed in beeld krijgen wat van belang is. Samen bepalen we dan het vervolgtraject voordat we aan de slag gaan.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Mail dan naar afspraak@praktijkdegroenling.nl

De darm is de wortel van de mens, hoe gezonder de wortel
des te gezonder de mens!