Fietsen voor m’n eten

Waar vind je in de Krimpenerwaard goed en gezond eten, zo langs de fraaie dijken van Lek en IJssel, langs boerenlandweggetjes en in de dorpen? Deel deze unieke verscholen plekjes in onze regio zodat we weten waar ze zijn en wat ze te bieden hebben. Meld je aan bij het Facebook groep 'Fietsen voor m'n eten Krimpenerwaard en doe mee!

De Krimpenerwaard heeft veel te bieden aan (h)eerlijke en verse producten van het seizoen. Alle producenten zijn al te vinden op de Krimpenerwaard Food Kaart maar hoe mooi is het om te fietsen voor je eigen eten van stalletje naar kleine ambachtelijke winkelier en ‘de boer op’.

Tijd dus om de handen ineen te slaan en een mooie samenwerking aan te gaan tussen twee mooie initiatieven. Daarom gaan we van start met Fietsen voor mijn eten Krimpenerwaard. Een groeiend netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers die ambachtelijke en gezonde voeding aanbieden.

Fietsen voor mijn eten heeft meer te bieden dan de stimulering van de lokale economie met een eerlijke prijs voor boeren en makers van (h)eerlijke producten. Denk maar aan duurzaamheid; hoe korter de route hoe minder het milieu belast wordt en zonder verpakking want je stopt het zo in je fietstas. En hoog in het vaandel staat de gezondheid; lekker fietsen, dus meer bewegen, en verse en gezonde(re) voeding van het seizoen.

Fiets of doe je mee? Heb je tips een stalletje, foto’s of wil je meefietser worden in onze mooie polder? Meld je aan via de website www.fietsenvoormijneten.nl/Krimpenerwaard of mail naar info@fietsenvoormijneten.nl

Wil je meewerken aan een gevulde kaart? Word meefietser door je aan te melden via de ‘Landelijk’-pagina. Of stuur je tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.