Therapeut

Arike Mijnlieff - Natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige

Ik werk vanuit de holistisch visie dat alles met elkaar in verband staat. Een uiterst interessante invalshoek om naar ziektes en kwalen te kijken en om het fundament onder het probleem uit te halen waardoor herstel mogelijk is. Ik gebruik daarvoor verschillende vormen van diagnostiek en werkvormen.

Ik heb een meerjarige HBO opleiding voedingsdeskundige gevolgd en een medische opleiding bij de Hoge School voor Natuurgeneeswijzen. Daarnaast blijf ik mij verdiepen in mijn vakgebied door jaarlijkse training, bij- en nascholing en deelname aan intervisie.

In mijn praktijk begeleid ik cliënten met klachten van diverse aard maar veelal gerelateerd aan de spijsvertering zoals maag- en darmklachten, huidklachten, allergieën, hoofdpijn, hormonale verstoring maar ook kinderwens of langdurige vermoeidheid en burn-out. 

Lifestyle
Niet alleen met klachten maar ook voor preventieve gezondheid kun je bij mij terecht. Om samen te kijken hoe we door voeding en leefstijl je gezondheid op de langere duur in stand kunnen houden en verbeteren naar positief gezond.

Laboratoriumonderzoek
Ik zet laboratoriumonderzoek in waar nodig, daarvoor werk ik samen met een gerenommeerd laboratorium. Onderzoeken zoals ontlasting, hormonen, allergieën maar ook haaranalyse of bijvoorbeeld een algemene gezondheidsAPK kunnen goede richtingaanwijzers zijn waar de problemen liggen. Uiteraard worden voorgaande onderzoeken van huisartsen en specialisten meegewogen in het traject.
En is er altijd overleg met de huisarts of specialist als dat nodig is of gewenst. Als paramedisch therapeut werk ik samen met verschillende collega's uit het werkveld.

Ik neemt de tijd voor je, ben betrokken en we doen het samen. Ik leer je hoe de systemen werken, wat gezonde voeding is, wat het met je doet en zeker ook hoe je er zelf praktisch mee aan de slag kunt.

Interesse? Neem dan contact op via 06 - 25 524 787 of  afspraak@praktijkdegroenling.nl

Projecten duurzame & gezonde voeding
Naast mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige vind ik het belangrijk mij in te zetten voor projecten ter bevordering van meer duurzame en gezonde(re) voeding. Mijn eerder opgedane ervaringen als projectleider in verschillende werkvelden in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas.