Therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut voeding en leefstijlgeneeskunde

Mijn naam is Arike Mijnlieff en ben van beroep natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. Ik werk vanuit een holistisch visie dat alles één geheel is en met elkaar in verband staat. Een uiterst interessante invalshoek om naar ziektes en kwalen te kijken en om het fundament onder het probleem uit te halen waardoor herstel mogelijk is.

Naast mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige vind ik het belangrijk mij in te zetten voor projecten ter bevordering van meer duurzame en gezonde(re) voeding.

Ik heb een meerjarige HBO opleiding voedingsdeskundige gevolgd en een medische opleiding bij de Hoge School voor Natuurgeneeswijzen. Daarnaast blijf ik mij verdiepen in mijn vakgebied door jaarlijkse training en nascholing.

In mijn praktijk begeleid ik cliënten met klachten van diverse aard maar meestal gerelateerd aan de spijsvertering zoals maag- en darmklachten, huidklachten, allergieën, hoofdpijn, hormonale verstoring maar ook kinderwens of langdurige vermoeidheid/burn-out. Ik werk daarbij vanuit de 5natuurgerichte principes.

Niet alleen met klachten maar ook voor preventieve gezondheid kun je bij mij terecht. Om samen te kijken hoe we door voeding en leefstijl je gezondheid op de langere duur in stand kunnen houden en verbeteren naar positief gezond.

Ik zet laboratoriumonderzoek in waar nodig, daarvoor werk ik samen met een gerenommeerd laboratorium. Onderzoeken zoals ontlasting, hormonen, allergieën maar ook haaranalyse of bijvoorbeeld een algemene gezondheidsAPK kunnen goede richtingaanwijzers zijn waar de problemen liggen. Uiteraard worden voorgaande onderzoeken van huisartsen en specialisten meegewogen in het traject.
En is er altijd overleg met de huisarts of specialist als dat nodig is of gewenst. Als paramedisch therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BATC.

Ik neemt de tijd voor je, ben betrokken en we doen het samen. Ik leer je hoe de systemen werken, wat gezonde voeding is, wat het met je doet en zeker ook hoe je er zelf praktisch mee aan de slag kunt.

Interesse? Neem dan contact op via 06 - 25 524 787 of  afspraak@praktijkdegroenling.nl