16 mei – Workshop zoeken, plukken en koken met wilde groenten

Helaas kunnen wij door de huidige maatregelen met de 1 1/2 m afstand deze workshop niet door laten gaan. Hiervoor jullie begrip!

Workshop zoeken plukken en koken met wilde groenten

Het voorjaar leent zich uitermate goed voor het koken met wilde groenten. Als het bladgroen net hun kopje boven de grond steekt bevatten zij de meeste werkzame vitaminen en mineralen. Kom genieten van wat moeder aarde ons te bieden heeft zoals Speenkruid, Hondsdraf, Look zonder Look, Brandnetel, Daslook, Duizendblad, Madelief, Pinksterbloem, Zuring, Ereprijs, Zilverschoon, Vogelmuur en nog veel meer.
Het is fascinerend om te ontdekken wat we allemaal kunnen eten.

De workshop wordt gegeven op locatie in de Eendenkooi Bakkerswaal bij Lekkerkerk. We mogen gebruik maken van het bezoekerscentrum om daar ter plekke te koken.
Onder deskundige begeleiding gaan we op stap en maken we kennis met de verschillende wilde groenten en kruiden. Na het verzamelen van de planten gaan we er mee aan de slag voor het vervaardigen van een volwaardige maaltijd met verschillende gerechten. Met een gezamenlijk diner sluiten we de dag af.

Data:          16 mei 2020 
Tijden:       15.00 – 21.00 uur
Locatie:      Eendenkooi Bakkerswaal, Schuwacht 232, Lekkerkerk
Kosten:      € 75,00 per persoon per dag
inclusief begeleiding, alle  materialen, kookworkshop, drankjes en diner
Korting:      Leden van het Zuid Hollands Landschap krijgen 10% korting
Aantal personen: maximaal 12 (eigen groepen op aanvraag)
Aanmelden: Kan t.z.t. direct via de website van het Zuid Hollands Landschap wil je meer informatie of boeken met een eigen groep bel 06 - 25 524 787 of naar info@degroenling.net

Vitale bodem geeft vitale voeding