Wil de échte zorgverzekeraar opstaan?

Er gebeuren bijzondere dingen in verzekeringsland. Nog nooit waren er zoveel mensen die kiezen voor een complementaire behandeling naast de reguliere behandelingen. Gelukkig hebben we die keuze in Nederland en zijn er veel goed opgeleide therapeuten. Onze wetgeving vraagt dat ook én terecht. Zo moet een therapeut altijd een  HBO beroepsopleiding hebben genoten, plus een HBO medische PLATO geregistreerde opleiding en voldoen aan de jaarlijkse nascholingseisen. Pas dan kan en mag je je aansluiten bij een beroepsvereniging.

Des te bijzonderder dat de zorgverzekeraars steeds minder willen vergoeden terwijl deze hele beroepsgroep niet alleen een groot goed brengt binnen de gezondheidszorg maar daarnaast ook veelal preventief werkt.

Mensen blijven gezonder, krijgen goede voorlichting over leefstijl en zijn bewuster bezig met hun voeding, beweging, ontspanning en het verminderen van toxische stoffen. Hoe mooi is dat? Verzekeraars zouden moeten staan juichen bij zo'n aanpak voor een gezondere samenleving.

Wil de échte zorgverzekeraar nu op staan? Zodat we samen kunnen werken aan een gezondere samenleving!