HARTZAKEN. Ken je dat gevoel dat je hart 'opspringt'? Een warm en grootst gevoel zich in je borstkas nestelt? Het kan zomaar gebeuren! En altijd is er op dat moment diep contact. Zo is het een huppelend en zingend kind, zo een roodborst op een tak, een dankbare oudere of een cliënt die je mag begeleiden. Maar altijd diepe verbondenheid zonder oordeel.

Vaak is het maar een moment een flits een 'hupje' van het hart als je weet dit is een goed idee, het juiste moment, de juiste aanpak. Een signaal van het hart 'dit klopt' want het hart klopt altijd. Leer goed luisteren naar je hart door contact en er goed voor te zorgen. Voeding, ademhaling en aandacht vormen de verbinding in hartzaken.

Wil je meer weten over je eigen hart-gezondheid? Ik maak graag een afspraak met je.

Vitale bodem geeft vitale voeding
Vitale bodem - vitale voeding - vitaal leven

Betaal de boer in plaats van de dokter!
Vitale voedingsstoffen zijn onontbeerlijk voor onze gezondheid. En dat alles begint bij een gezonde en vitale bodem. Kortom we hebben het hier over biodiversiteit!

Niet alleen biodiversiteit in de bodem en op het land maar ook in ons lichaam, onze darmen. Zonder biodiversiteit geen gezond leven. Ook de boer moet daarvan doordrongen raken én betaald worden.

Zo kunnen we met elkaar zorgen voor een gezonde aarde en een gezonder leven. Een vicieuze cirkel waar we allemaal aan kunnen bijdragen.

Maak dus steeds de juiste keuze voor je eigen gezondheid. Doe je mee?

Mijn Friese moeder had het in het voorjaar altijd over himmelje. Als kind dacht ik dat hemelvaartdag ongeveer gelijk stond met himmelje. Het had natuurlijk niets met elkaar te maken en toch in kinderlogica klopte het als een bus. Want in het voorjaar werd er schoongemaakt en wel de grote schoonmaak.

Ook voor onze geest, lijf en leden is een grote schoonmaak in het voorjaar een weldaad. Nu de sapstromen weer op gang zijn, is dat de beste periode van het jaar om jezelf te himmelje. Doe je mee?

Een goede vertering begint al bij je zintuigen. Als je iets lekkers ruikt loopt het water al in je mond.

Ook onze maagzuurproductie komt al op gang bij het zien, ruiken en proeven van eten. Je kan je voorstellen dat nu mensen steeds minder zelf koken of voor meer gemaksvoedsel kiezen, de zintuigen ook minder geprikkeld worden.

Dat is al een gemiste eerste stap in een goede verteringen omdat de maagzuurproductie niet voldoende wordt gestimuleerd. Dus belangrijk om te genieten van het zelf voorbereiden en klaarmaken van je eigen heerlijke maaltijden.
EET SMAKELIJK!


HEB IK OOK DARMBEWONERS?

Natuurlijk heb jij ook darmbewoners, héél véél zelfs! Gelukkig maar want gezonde darmbacteriën hebben we hard nodig. En een overgroei aan foute bacteriën daar zitten we niet op te wachten, toch?

Veel klachten hebben direct of indirect te maken met een gezond darm microbioom. Wil jij weten hoe het met jouw darmbewoners staat gesteld? Een analyse van je darm microbioom biedt uitkomst.
Wil je meer weten? Bel 06 - 25 524 787 of mail info@praktijkdegroenling.nl

Levenskracht in voeding is de sleutel gezondheid
We hebben de neiging om voeding  veel te stoffelijk op te vatten, aldus de Duitse biofysicus Fritz-Albert Popp.

Noodsituaties en zware lichamelijke arbeid daargelaten, gaat het niet om calorieën maar om informatie.

Groenten en vruchten stralen een zwak, maar geordend licht uit. Kwalitatief goed voedsel verhoogt het ordeningsniveau van degene die het voedsel tot zich nemen.

We kennen Fritz-Albert Popp van zijn jarenlange onderzoeken naar biofotonen en destijds al vernoemd in het boek van Lynne McTaggart 'Het Veld'

Lees het hele artikel en meer in het blad Vruchtbare Aarde editie 4-2018.