Ieder boontje heeft zijn ‘toontje’

Bonen in soorten en maten, in groottes, kleuren en geuren. Van groen tot bruin, van wit en paars tot het enige echte heilige boontje.

Heerlijk en super gezond maar daags er na zijn de tonen en geuren soms spectaculair.

Ja ieder boontje heeft zo zijn 'toontje'. Zo jammer dat daarom veel mensen geen of weinig bonen eten. En extra jammer omdat ze zoveel gezonde voedingsstoffen bevatten.

Tips en trucs voor betere vertering!

  • Weken en weekwater weggooien
  • Stuk kombu  (zeewier) meekoken
  • Zeer goed gaarkoken (saponinen, lectines)
  • Schuim eraf scheppen
  • Eventueel naspoelen
  • Citroen verbetert verteerbaarheid dus verwerk in salades met citroendressing kan een keuze zijn
  • Verse kruiden erbij gebruiken zoals tijm, dragon of bonenkruid
  • Heel goed kauwen!

Dus ga er mee aan de slag en geniet van al die heerlijke linzen, erwten en bonensoorten.